Selecteer een pagina

Door cijfers te combineren kun je zoveel meer leren over jouw bedrijf

Cijfers zijn zoveel meer dan alleen administratie. Ontdek de wondere wereld van de combinatie tussen verschillende bedrijfscijfers en sta versteld van alle mogelijkheden die ze je bieden.

Welke cijfers

Letterlijk alle cijfers van jouw bedrijf kun je gebruiken om te leren over jouw bedrijf. Het gaat niet alleen om financiele cijfers, maar om echt alle bedrijfscijfers. Denk bijvoorbeeld aan het aantal uren dat je in en aan je bedrijf besteedt. Sta jij er wel eens bij stil wat nu echt je uurtarief is?

Wat zeggen je cijfers

Afhankelijk van de cijfers die je verzamelt kun je een hoop waardevolle informatie halen uit je bedrijfscijfers. Ze vertellen je hoe gezond jouw bedrijf is, waar winst te behalen is en wat goed en minder goed werkt. Hoe meer getallen je hebt, hoe meer informatie je kunt gebruiken en hoe beter je jouw bedrijf leert kennen.

Waarom cijfers combineren

Als je de juiste balans hebt tussen al je bedrijfscijfers kun je ook meer balans creeeren in je werk- en prive balans. Als je beter naar je cijfers kijkt en de verbanden legt tussen de verschillende cijfers, combineren, kun je veel beter sturen op die balans. Je kunt meer winst behalen op gebied van natuurlijk geld, maar ook tijd en energie.

Hoe combineer je de cijfers

Pas als je cijfers hebt kun je er combinaties mee maken, verbanden leggen. Je zult dus eerst cijfers moeten verzamelen. Dat klinkt als een hoop werk, maar dat valt mee. De meeste informatie heb je wel, alleen weet je het nog niet. Je kunt dus al vrij snel beginnen met het optimaal leren kennen van jouw bedrijf. Alle ins- en outs die je zou moeten (willen) weten liggen voor de hand en maken de cijfers gelijk een stuk interessanter en minder saai. 

Jouw Cijfercombi

Jouw Cijfercombi is een belangrijk deel van jouw bedrijfsfundament. Het gaat immers volledig over jouw eigen cijfers, jouw informatie, jouw bedrijf. Bij een goed bedrijfsfundament komt natuurlijk nog wel meer kijken, maar wie kan sturen op cijfers, omdat hij/zij ze kent legt een fundament waarmee je altijd weet waar je staat met jouw bedrijf.

Eenvoudig, duidelijk, overzichtelijk en binnen handbereik

Het hoeft allemaal echt niet zo ingewikkeld en tijdrovend te zijn als je misschien zou denken. Met een aantal handige handvatten en de juiste tools heb jij binnen een mum van tijd meer inzicht in jouw cijfers. Je komt erachter wat je ermee kunt, hoe je dat kunt doen en wat het doel is van deze acties.

 

Ken jij je cijfers en haal je alles uit jouw bedrijf?

Je bent natuurlijk niet voor niets begonnen met ondernemen. Je wilt doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt, geld verdienen, meer vrijheid creëren en zo zijn er vast nog een aantal redenen waarom jij voor jezelf bent begonnen.

Ondernemen is leuk, maar er komt een hoop bij kijken. Niet al deze dingen zul je met plezier doen en van sommige zul je het nut misschien niet inzien.

Cijfers doen de meeste ondernemers denken aan administratie en voor de meeste is dat geen hobby, maar iets dat moet gebeuren. Klopt! Maar wat nou, als je met de getallen uit jouw administratie je winst zou kunnen verhogen? Dan zou de administratie waarschijnlijk al een stuk aantrekkelijker worden om wat tijd in te steken.

Hetzelfde met de informatie van jouw marketing en sales; wat doe je ermee? Analyseer je deze gegevens? Of misschien verzamel je ze wel helemaal niet.

Jouw Cijfercombi is er voor de ondernemers die cijfers niet interessant vinden of er geen verstand van hebben, maar zeker ook voor de ondernemers die er wel mee bezig zijn, maar niet zo goed weten wat ze met hun cijfers moeten en kunnen.

Jouw Cijfercombi Inspiratiemails

Ontvang interessante nieuwtjes, leuke weetjes, tips en meer

Invalid email address
Volg ons ook op social media
Share This
× Hoe kan ik je helpen?